نوشته‌ها

 

ویزای شینگن ایتالیا چیست ؟

ایتالیا یکی از کشورهای توسعه یافته و پرجمعیت اروپا است که هر ساله پذیرای گردشگران و مهاجران زیادی از سراسر جهان می باشد. هر ساله افراد زیادی به جهت سفر تفریحی به این کشور تاریخی و زیبا، تحصیل در دانشگاه های معتبر ایتالیا، پیدا کردن شغل مناسب و برای اقامت  و زندگی در ایتالیا راهی این کشور می شوند. ایتالیا هم مانند اکثر کشورهای اروپایی برای ورود و خروج اتباع کشورهای بیگانه از مرزهای خود قوانینی را وضع کرده است طبق این قوانین مردم بسیاری از کشورها از جمله ایرانی ها برای ورود به خاک ایتالیا حتما باید ویزا دریافت کنند. 

در واقع قوانین پیمان شینگن و اتحادیه اروپا مشخص می کند که شهروندان کدام کشورها برای ورود به کشور ایتالیا باید ویزا دریافت کنند. در این مقاله به  سوالات زیر پاسخ می دهیم و توضیحات کاملی داده شده است.  ویزای شینگن ایتالیا چیست؟ ویزای شینگن ایتالیا چه مزایایی دارد؟ ویزای شینگن ایتالیا تحت چه عناوینی صادر می شود؟ برای دریافت ویزای شینگن ایتالیا به چه مدارکی نیاز داریم؟  اگر شما علاقه مند به دریافت ویزای شینگن و اقامت در ایتالیا هستید با visaem  همراه باشید. 

 

طبق پیمان شینگن، مردم یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن برای سفر به سایر کشورهای عضو شینگن از دریافت ویزا معاف می باشند (اکنون ۲۶ کشور عضو شینگن هستند.) اما اتباع کشورهای خارج از این پیمان برای سفر به کشورهای عضو شینگن ملزم به اخذ ویزایی تحت عنوان ویزای شینگن هستند. بنابراین چون ایتالیا در معاهده شینگن عضویت دارد؛ مردم کشورهای خارج از معاهده برای ورود به ایتالیا حتماً باید ویزای شینگن ایتالیا را دریافت کرده باشند. از آنجایی که ایران هم خارج از پیمان شینگن است؛ ایرانی ها برای سفر به ایتالیا ملزم به اخذ ویزای ایتالیا هستند. 

بنابراین ویزای شینگن ایتالیا، مجوز ورود به ایتالیا است اما ویزای شینگن ایتالیا می تواند نقش مجوز ورود به چندین کشور بزرگ و کوچک دیگر را نیز ایفا کند. در واقع طبق پیمان شینگن اگر فردی موفق به اخذ ویزای شینگن یکی از کشورها شود می تواند با استفاده از همان ویزا به سایر کشورهای عضو شینگن نیز سفر کند. پس با دریافت ویزای شینگن ایتالیا می توانیم به دیگر کشورهای عضو شینگن یعنی فرانسه، هلند، سوئد، اسپانیا، آلمان و… نیز سفر کنیم. علاوه بر این ویزای شینگن ایتالیا می تواند شما را وارد کشورهای اروپایی سان مارینو، واتیکان، آندورا و موناکو و چند کشور واقع در آمریکای مرکزی نیز کند. برای مشاهده توضیحات کامل در خصوص ویزای شینگن و لیست کشورهای عضو شینگن به صفحه ویزای شینگن مراجعه نمایید. 

 

ویزای شینگن ایتالیا تحت چه عناوینی صادر می شود؟

ویزای  ایتالیا بسته به هدف شخص از سفر به ایتالیا در چهار نوع مختلف و تحت عناوین گوناگون صادر می شود.

  • ویزای نوع A
  • ویزای نوع B 
  • ویزای نوع C
  • ویزای نوع D

 

اگر شخص قصد اقامت در شهرهای ایتالیا را ندارد و فقط می خواهد به ایتالیا سفر کند و از آنجا به کشور دیگری برود باید ویزای شینگن ایتالیا نوع A یا B را دریافت کند. اگر لازم است که شخص از فرودگاه ایتالیا خارج شود و از راه زمینی به کشور مقصد سفر کند باید ویزای نوع B را اخذ کند ولی اگر لازم نیست که از فرودگاه خارج شود و کافی است که از همان فرودگاه به کشور مقصد برود باید ویزای نوع A را دریافت کند.

اما اگر شخص به قصد گردشگری و سفری نهایتاً سه ماهه راهی ایتالیا است باید برای دریافت ویزای ایتالیا نوع C اقدام کند.

چنانچه شخص برای تحصیل، کار کردن و… می خواهد به ایتالیا سفر کند یعنی به اقامت طولانی مدت در خاک ایتالیا نیاز دارد باید ویزای شینگن ایتالیا نوع D را دریافت نماید.

بنابراین برای دریافت ویزای شینگن ایتالیا ابتدا باید در نظر داشته باشیدکه به چه نوع ویزایی نیاز دارید و سپس برای دریافت همان نوع ویزای شینگن ایتالیا درخواست دهید. البته برای دریافت ویزای شینگن ایتالیا اول باید یک سری مدارک را فراهم کنید تا به سفارت ایتالیا تحویل دهید. اگر مایلید بدانید که برای اخذ ویزای شینگن ایتالیا به چه مدارکی نیاز دارید؛ ادامه مطلب را بخوانید.

برای دریافت ویزای شینگن ایتالیا به چه مدارکی نیاز داریم؟

  • مدارک شناسایی اعم از شناسنامه و کارت ملی
  • فرم اداری اخذ ویزای شینگن ایتالیا (برای دریافت ویزای شینگن فوری ایتالیا باید به سایت سفارت ایتالیا مراجعه کنیم)
  • گذرنامه ایرانی (گذرنامه ما به عنوان متقاضی دریافت ویزای شینگن ایتالیا باید حداقل تا سه ماه پس از انقضای ویزای تقاضا شده اعتبار داشته باشد)
  • دو قطعه عکس پرسنلی (عکس باید زمینه سفید و مربوط به سال جاری باشد)
  • گواهی بانکی و گردش حساب بانکی که نشان دهد به عنوان متقاضی دریافت ویزای شینگن توان پرداخت هزینه های سفر را دارید.
  • سند خانه، زمین یا اتومبیلی که نشان دهد ما برای بازگشت به کشور از انگیزه مالی برخوردار هستیم.
  • اگر قبلاً هم ویزای شینگن یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن را دریافت کرده باشیم باید تصویر این ویزاها را هم تحویل دهیم.
  • رسید رزرو بلیط رفت و برگشت هواپیما به ایتالیا
  • رسید رزرو هتل در ایتالیا
  • بیمه مسافرتی (بیمه مسافرتی باید هزینه های اضطراری را در کل مدت سفر پوشش دهد)
  • گواهی شغلی متناسب با شغل ما به عنوان متقاضی دریافت ویزای شینگن ایتالیا

همانطور که گفته شد با فراهم کردن مدارک فوق می توانید برای اخذ ویزای شینگن فوری ایتالیا اقدام کنید.  

لازم بذکر است برای انجام مراحل دریافت ویزای شینگن تضمینی و بدون نگرانی می توانید مراحل کار را به کارشناسان بین المللی مجموعه کیمیاسپنتا بسپارید تا با خیالی آسوده تمامی مراحل کار را برای شما عزیزان انجام دهیم.

شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مهاجرت، اقامت و ویزای شینگن با مشاورین موسسه کیمیاسپنتا در ارتباط باشید.

 

کانال تلگرام

کانال تلگرام

ویزای شینگن، نامی که بسیار شنیده‌اید، ویزایی است که شرایط و ضوابط گوناگونی دارد؛ به همین بهانه به معرفی و روند اخذ ویزای شینگن پرداخته‌ایم. شینگن به مجموعه کشورهای اروپایی گفته می‌شود که تحت پیمانی با همین نام، قوانین یکپارچه‌ای در راستای فعالیت‌ها و مقررات مرزی و مسافرتی خود، وضع کرده‌اند. به سبب همین پیمان، تمامی مردم کشورهای خارج از این اتحادیه، جهت سفر و اقامت در این مناطق، موظف به اخذ مجوز ورود و روادیدی جامع و واحد موسوم به «ویزای شینگن» (Schengen Visa) هستند. مسافران خارج از منطقه‌ی شینگن می‌توانند با در اختیار داشتن ویزای شینگن، تحت زمان و شرایط مشخصی، به هر یک از کشورهای عضو این پیمان سفر کنند و در آن اقامت داشته باشند. در ادامه به معرفی این پیمان و چگونگی اخذ ویزای شینگن می‌پردازیم. جهت آشنایی با ویزای شینگن در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

تاریخچه شینگن

ایده‌ی یکپارچه‌سازی مجوز ورود برای کشورهای اروپایی به سال‌ها قبل، پس از اتمام جنگ جهانی دوم، باز می‌گردد. اولین‌بار در دهه‌ی ۶۰ میلادی، در سال ۱۹۵۷، بود که مجموعه کشورهای اسکاندیناوی، شامل ۴ کشور سوئد، دانمارک، فنلاند و نروژ با امضای پیمانی تصمیم به صدور مجوزی واحد برای رفت و آمدهای بین یکدیگر گرفتند.

۲۷ سال بعد، در سال ۱۹۸۴، آلمان و فرانسه این ایده را برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا مطرح کردند. سرانجام یک سال بعد، در ۱۴ ژوئن ۱۹۸۵، در منطقه‌ای به نام شینگن در کشور لوکزامبورگ، ۵ کشور فرانسه، آلمان غربی، هلند، بلژیک و لوکزامبورگ «پیمان شینگن» را به امضا رساندند. بر اساس این پیمان، رفت و آمد بین مرزهای مشترک این کشورها آزاد شد. همچنین فعالیت‌های مشترک متعدد دیگری نیز در زمینه‌های گوناگون بین این کشورها آغاز شد. به مروز زمان الحاقیه‌های ریز و درشتی نیز به این پیمان اضافه شد. همچنین با گذر سال‌های متمادی، کشورهای اروپایی دیگر نیز به این پیمان پیوستند. امروزه کماکان کشورهای باقی‌مانده‌ی اروپایی سعی در پیوستن به پیمان شینگن دارند. 

اعضای شینگن

کشور های عضو شینگن

کشور های عضو شینگن

همان‌طور که در تصویر نشان داده شده است، اکنون ۲۶ کشور عضو شینگن هستند. از این میان ۳ کشور سوئیس، نروژ و ایسلند علی‌رغم آن‌که عضو اتحادیه اروپا نیستند، عضو شینگن هستند. همچنین ایرلند و بریتانیا از اعضای اتحادیه اروپا هستند که عضو شینگن نیستند؛ البته لازم به اشاره است که اخیرا بریتانیا از اتحادیه اروپا نیز خارج شد. کشورهای دیگر نیز از جمله رومانی، بلغارستان و قبرس نیز از جمله کشورهای در حال الحاق به این پیمان هستند. 

اتریش – Austriaمجارستان – Hungaryلهستان – Poland
بلژیک – Belgiumایسلند – Icelandپرتغال – Portugal
جمهوری چک – Czech Republicایتالیا – Italyاسلواکی – Slovakia
دانمارک – Denmarkلاتویا – Latviaاسلوونی – Slovenia
استونی – Estoniaلیتوانی – Lithuaniaاسپانیا – Spain
فنلاند – Finlandلوکزامبورگ – Luxembourgسوئد – Sweden
فرانسه – Franceمالت – Maltaسوئیس – Switzerland
آلمان – Germanyهلند – Netherlandsلیختن اشتاین – Liechtenstein
یونان – Greeceنروژ – Norway 

 

انواع ویزای شینگن

در کلی‌ترین دسته‌بندی، ویزای شینگن به ۳ نوع تقسیم می‌شود که در ادامه به توضیح هر یک از آن‌ها و زیردسته‌هایشان می‌پردازیم.

۱. ویزای اتحادیه شینگن (USV)

با داشتن «ویزای اتحادیه‌ی شینگن» (Uniform Schengen Visas) مجوز ورود و سفر به کشورهای عضو این پیمان را، برای حداکثر ۹۰ روز در هر ۶ ماه، اخذ می‌کنید. به طبع شروع این تاریخ از لحظه‌ ورود به یکی از این کشورها آغاز می‌شود. این ویزا در اصل همان ویزای توریستی برایگردشگران محسوب می‌شود. از طرفی این نوع از ویزا به چند دسته‌ی دیگر تقسیم می‌شود. این ویزا شامل موارد زیر است: 

ویزای نوع A

منظور از این ویزا، «ویزای ترانزیت فرودگاه» (Airport Transit Visa) است. در این صورت، مسافر حق خروج از فرودگاه کشور عضو شینگن را ندارد و تنها می تواند در یکی از فرودگاه‌های عضو این پیمان، هواپیمای خود را عوض کرده و به مقصد کشور دیگری در خارج از منطقه‌ی شینگن برود.

ویزای نوع B

این ویزا نیز نوعی ویزای عبور و ترانزیت است. با داشتن ویزای نوع B، مسافر می‌تواند از خاک کشورهای شینگن، در مدت حداکثر ۵ روز، به مقصدی خارج از این منطقه، گذر کند.

ویزای نوع C

ویزای نوع C در واقع روادید کوتاه‌ مدتی است برای ورود و اقامت در کشورهای عضو اتحادیه‌ی شینگن. دریافت‌کنندگان ویزای C با توجه به هدف و شرایط سفر خود، یکی از ۳ نوع ویزای زیر را دریافت می‌کنند:

«ویزای یک بار ورود» (Single-entry)

همان‌طور که از اسم ویزای یک‌بار ورود مشخص است، این ویزا تنها برای یک‌بار ورود به یکی از کشورهای عضو شینگن اعتبار دارد؛ به این معنی که اعتبار ویزای مسافر به محض ترک کردن کشوری که به آن وارد شده است، فارغ از این‌که مدت آن به پایان رسیده است یا خیر، منقضی خواهد شد.

«ویزای دو بار ورود» (Double-entry)

ویزای دوبار ورود شرایطی مشابه با ویزای یک‌بار ورود دارد، با این تفاوت که مسافر مجوز دو بار وارد شدن به کشورهای شینگن را دارد. به خاطر داشته باشید که استفاده از این شرایط در محدوده‌ زمانی مشخصی قابل اجرا است.

«ویزای چند بار ورود» (Multiple-entry)

ویزای چندبار ورود مجوز هر چندبار ورود و سفر بین کشورهای عضو شینگن را صادر می‌کند. به این معنی که مسافر می‌تواند به چندین کشور عضو این پیمان سفر کرده و در آن‌ها اقامت داشته باشد. تنها محدودیت این ویزا محدودیت زمانی است که برای ۹۰ روز در هر ۶ ماه از سال، اعتبار دارد. همچنین، این ۹۰ روز به محض ورود به هر یک از کشورهای ناحیه‌ی شینگن محاسبه می‌شود.

۲. ویزای اعتباری منطقه محدوده (LTV)

این نوع از ویزا، «ویزای اعتباری منطقه‌ محدوده» (Limited Territorial Validity Visas) نام دارد. این ویزا به شما اجازه می‌دهد که تنها به محدوده‌های مشخصی که در زمان اخذ ویزا اعلام می‌شود، سفر کرده و در آن‌ها اقامت داشته باشید. این ویزا به غیر از مناطق مشخص‌شده، در هیچ منطقه‌ دیگری اعتبار ندارد و دارنده‌ آن مجوز سفر به هیچ‌یک از دیگر مناطق را ندارد. این ویزا بیشتر تحت شرایط خاص، مانند ویزا برای پناهندگان، اعطا می‌شود. 

۳. ویزای ملی (NV)

از «ویزای ملی» (National Visas) به عنوان «ویزای نوع D» یاد می‌شود. این ویزا برای افرادی که برای تحصیل، کار یا کسانی که برای مدت‌زمان مشخصی و با هدف معینی، قصد اقامت در کشورهای ناحیه‌ی شینگن را دارند، صادر می‌شود. این ویزا نیز بسته به شرایط و هدف آن می‌تواند یک‌بار ورود یا چندبار ورود باشد و دارنده‌ی آن باید پس از اتمام اعتبار ویزا و پایان دوره‌ تعیین شده، به کشور خود بازگردد. با در اختیار داشتن ویزای چند بار ورود نوع D، بدون نیاز به اخذ روادید دیگری می‌توان به‌ تمامی کشورهای ناحیه‌ شینگن بدون محدودیت سفر کرد. 

مدارک مورد نیاز برای ویزای شینگن

قبل از هر موردی باید هماهنگی‌های لازم را با سفارت کشور مقصد انجام دهید. مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای شینگن در اکثر کشورهای عضو این پیمان شبیه به یکدیگر است و تنها در برخی از جزئیات و موارد، تفاوت کمی دارند. به هر ترتیب، مدارک اصلی که باید همراه داشته باشید، شامل موارد زیر است:

۱. فرم تکمیل‌شده‌ درخواست ویزا اولین مورد است. به طور کلی اولین مرحله برای اخذ ویزای هر کشور تکمیل فرم درخواست روادید آن است. این فرم باید از سفارت مربوطه دریافت شود. هر چند که این کشورها عضو شینگن هستند، ممکن است فرم درخواست ویزای هر یک از آن‌ها متفاوت باشد؛ در نتیجه لازم است از سفارت‌های آن‌ها دریافت شود.

 

نکات ضروری جهت اخذ ویزا

دانستن نکات زیر جهت ارائه‌ درخواست ویزای شینگن، ضروری است.

  • تمامی مراحل درخواست و اخذ ویزای شینگن در کنسولگری‌ها و سفارت‌های کشورهای این پیمان، قابل اجرا و پیگیری است.
  • تمامی مدارک مورد نیاز هر سفارت باید به صورت تمام و کمال ارائه شود.
  • مدارک مورد نیاز ممکن است گاهی با توجه به شرایط فرد متقاصی و کشور صادرکننده‌ ویزا متفاوت باشد. لذا به طوری کلی بهتر است به سفارت و بخش توریستی آن کشور مراجعه شود.
  • کلیه مدارک ترجمه‌ شده نیاز به مهر دادگستری دارند. این کار معمولا توسط دارالترجمه‌ها پس از ترجمه‌ی مدارک، انجام می‌شود.
  • تمام هزینه‌هایی که برای درخواست و اخذ ویزا صورت می‌گیرد، غیرقابل برگشت است.
  • درخواست ویزا می‌تواند تا ۴ ماه زودتر از زمان مسافرت ارائه شود.

 

سوالات متداول در مصاحبه

سوالات متداول در مصاحبه

سوالات متداول در مصاحبه

برای آخرین بخش به سراغ سوالات متداول و پرتکراری که در طول مصاحبه با سفارت کشور مقصد از متقاضی پرسیده می‌شود، رفته‌ایم.

  • قصد سفر به کدام کشورهای اتحادیه‌ی شینگن را دارید؟
  • آیا از اعضای خانواده، آشنایان، دوستان یا فامیل‌های خود کسی را در کشورهای عضو شینگن دارید؟
  • هدف از سفرتان چیست؟
  • هزینه سفر شما بر عهده‌ی کیست؟
  • آیا ازدواج کرده‌اید؟ اگر بله، چه مدت است که ازدواج کرده‌اید؟ شغل همسرتان چیست؟
  • آیا فرزند دارید؟ اگر بله، چند سالشان است و چه می‌کنند؟
  • اقامتتان برای چه مدت به طول خواهد انجامید؟
  • محل اقامتتان کجا خواهد بود؟
  • وضعیت سواد و تحصیلی‌تان چگونه است؟
  • در چه شرکتی مشغول به کار هستید؟
  • کار شرکت و خودتان چیست؟
  • درآمد و حقوقتان چقدر است؟
  • آیا در طول سفرتان، کسی در محل کارتان جایگزین شما خواهد شد؟
  • آیا تاکنون به کشورهای دیگر سفر کرده‌اید؟
  • از کجا مطمئن باشیم که به وطن خود باز خواهید گشت؟

سایت رسمی ویزای شینگن

 

کانال تلگرام