نوشته‌ها

 

بلوکارت bluecard یا کارت آبی اتحادیه اروپا چیست؟ شرایط اخذ بلوکارت آلمان چیست؟ در این مطلب قصد داریم تا به معرفی بلوکارت بپردازیم و اطلاعات مفیدی را در زمینه بلوکارت آلمان و یا همان کارت آبی آلمان در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. اگر بدنبال اطلاعات کامل و دقیقی در خصوص بلوکارت آلمان – bluecard  هستید، در ادامه با visaem همراه باشید. در این مطلب به سوالات زیر پاسخ می دهیم.

 

 

 

بلو کارت(Blue Card)

بلو کارت یا همان کارت آبی چیست؟

یکی از راه های کسب اقامت اروپا، اخذ بلوکارت (Bluecard) یا کارت آبی آلمان است. در پی کمبود نیروی کاری و نیاز اتحادیه اروپا EU به نیروی متخصص در برنامه چشم انداز اقتصادی کشورهای عضو اتحادیه اروپا که شامل ۲۷ کشور اروپایی به غیر از انگلیس،ایرلند و دانمارک می شوند، در سال ۲۰۰۷میلادی اتحادیه اروپا با الهام از طرح گرین کارت (greencard) یا کارت سبز دولت آمریکا طرح و برنامه ای با استفاده از نماد پرچم اتحادیه اروپا که به رنگ آبی است تحت نام Bluecard ارائه نمود که طی آن نیروهای کاری و متخصص غیراروپایی بتوانند در قالب این کارت به تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا، مهاجرت کاری داشته باشند. نخستین کشوری که تاکنون بیشترین استقبال را از این طرح نموده همان قدرت برتر اقتصادی اتحادیه اروپا یعنی کشور آلمان است. اهداف اصلی بلو کارت(Blue Card) در واقع یکسان سازی و بهبود بخشیدن به شرایط برای مهاجرت نیروی تحصیل کرده متخصص از کشورهای جهان سوم به کشورهای عضو اتحادیه اروپا می باشد.

با وجود اینکه بلو کارت (Blue Card) مصوبه پارلمان اتحادیه اروپا بوده و تقریبا در همه کشورهای اروپایی شرایط و کارکرد مشابهی دارد ولی به دلیل شرایط اقتصادی آلمان و نرخ رشد بالای این کشور قدرتمند و به تبع تقاضای زیاد برای نیروی کار متخصص در این کشور، باعث شده که بعضی از مردم بلو کارت (Blue Card) اتحادیه اروپا را با نام بلو کارت (Blue Card)آلمان بشناسند. 

مزایای اخذ بلوکارت

مزایای بلو کارت (Blue Card) :همانطور که قبلا در این مقاله به این موضوع ذکر شده است پارلمان اتحادیه اروپا با هدف جبران کمبود نیروی کارمتخصص سعی بر این دارد با بهبود بخشیدن به شرایط کار و زندگی، اروپا را تبدیل به مقصدی جذاب  برای مهاجرین متخصص تحصیل کرده و کشورهای جهان سوم نماید. و با تصویب کردن قانون بلو کارت (Blue Card)، مزایای زیر را برای دارندگان بلو کارت (Blue Card) لحاظ نموده است.

  1. حقوق اجتماعی، اقتصادی، رفاهی و حمایتی برابر با شهروندان اروپایی
  2. حقوق و مزایای شغلی و مالیاتی مشابه با شهروندان اروپایی
  3. امکان سفر، جابجایی و کار در سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا (بجز انگلیس، ایرلند و دانمارک)
  4. امکان حضور اعضای خانواده دارنده  بلو کارت (Blue Card) در کنار شخص اصلی در اتحادیه اروپا
  5. تسهیل شرایط اخذ اقامت دائم و تابعیت برای همه اعضای خانواده
  6. تحصیل رایگان شخص و اعضای خانواده
  7. امکان کاراعضای خانواده دارنده بلو کارت (Blue Card) در کشور عضو اتحادیه اروپا

 

افرادی که مقیم کشورهای اروپایی هستند می توانند پس از ۱۸ ماه کار در آن کشور عضو اتحادیه اروپا، درخواست اخذ بلوکارت دهند که پس از دریافت بلوکارت می توانند براحتی در سایر کشورهای اتحادیه اروپا کار کنند. که این موضوع یکی دیگر از نقاط قوت بلو کارت یا همان کارت آبی می باشد که در صورت جابه جایی مزایا و سوابق کاری دارنده  بلو کارت (Blue Card) در هر کشور که کار کرده باشند، چه در خصوص درخواست اخذ اقامت و تابعیت و چه در خصوص بازنشستگی لحاظ خواهد شد. 

شخصی که دارای بلو کارت یا کارت آبی باشد بعد از دو سال کارکردن می تواند در حین کار درخواست تغیر شغل داده و می تواند با اطلاع مقامات اداره کار، شغل خود را عوض کند.

یکی دیگر از مزایای بلو کارت یا همان کارت آبی که حائز اهمیت است، این است که شخص دارنده بلو کارت(Blue card) می تواند بدون نگرانی برای از دست دادن بلو کارت از زمان اخذ بلو کارت(Blue Card) حداکثر تا مدت ۱ سال خارج از اتحادیه اروپا سپری کند. فرد دارنده بلو کارت (Blue Card)  می تواند در قالب سفر توریستی حداکثر سه ماه در یک بازه زمانی شش ماهه در سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپایی حضور داشته باشد.

 

شرایط درخواست بلو کارت (Blue Card)

فرد متقاضی با داشتن سه شرط اصلی زیر می توانند برای بلو کارت (Blue Card) ثبت نام نموده و در خواست ارائه نمایند.

۱- شهروند غیر اروپایی باشید.
۲- فارغ التحصیل حداقل یک دوره تحصیلی سه ساله (کارشناسی) بوده یا در یک رشته ای تخصص داشته باشید.
۳- قرارداد کاری یا پیشنهاد کاری الزام آور داشته باشید.

جهت اخذ بلوکارت فرد متخصص باید حداقل دارای پنج سال سابقه کار در زمینه تخصص ذکر شده باشد که دو سال آن را بصورت حرفه ای کارکرده باشد. فارغ التحصیلان مقاطع تحصیلی لیسانس و بالاتر نیز بهتر است حداقل یک سال سابقه کار داشته باشند. پیشنهاد شغلی و قرار کاری مربوطه نیز باید برای یک دوره حداقل یکساله بوده و حقوقی معادل ۱٫۵ برابر میانگین حقوق ناخالص کشور اروپایی مورد نظر در قرارداد لحاظ گردد. البته در موارد و مشاغلی که کشور مورد نظر با کمبود نیروی کار در آن حوزه مواجه باشد، با تایید مقامات ذیصلاح امکان عقد قراردادکاری و کار با شرایط هشتاد درصد میانگین حقوق آن  کشور نیز وجود دارد. به عنوان مثال: دانشمندان و محققان علوم طبیعی، ریاضی دانها، مهندسان، متخصصین IT و پزشکان (به استثنای دندانپزشکان) می توانند از این امکان استفاده نمایند. در خصوص پزشکان باید این نکته اضافه گردد به عنوان مثال در کشور آلمان برای این گروه امکان صدور بلو کارت (Blue Card) به عنوان دستیار تحت آموزش وجود دارد ولی مجوز کار طبابت آنها منوط به اخذ مجوزهای لازم از دولت فدرال می باشد.

همچنین علیرقم اینکه در قانون بلو کارت (Blue Card) مدرک زبان خاصی درخواست نگردیده ولی بدیهی است آشنایی با زبان کشور مورد نظر یا زبان انگلیسی جهت ارتباط  متقاضی اخذ بلو کارت (Blue Card) با کارفرما و محیط کارضروری می باشد.

 

مدارک لازم جهت درخواست بلو کارت آلمان:

  • پاسپورت
  • یک قطعه عکس بیومتریک (۳۵mm x 45mm)
  • ترجمه مدارک دانشگاهی
  • گواهی معتبرسازی تحصیلات دانشگاهی
  • ترجمه سوابق کاری در خارج از آلمان (در صورت وجود سابقه کاری)
  • قرارداد کاری و یا پیشنهاد کاری که به صورت ملموس از طرف یک شرکت به متقاضی ارایه شده لست.
  • فرم پر شده درخواست تمدید اقامت
  • در صورت لزوم، موافقت نامه سازمان کار آلمان (مراجعه شود به بالا)
  • در صورت لزوم تکمیل و ارایه فرمی که در آن شغل متقاضی تشریح شده باشد.
  • در صورتی که ابتدا متقاضی باید یک دوره کارآموزی بگذراند، باید مدرک مربوطه ارایه شود.

 

مدت اعتبار Blue Card چه قدر است؟

در ابتدا در صورت داشتن کلیه شرایط فوق، یک Blue Card که دارای اعتبار چهارساله است برای متقاضی صادر میشود. پس از ۳ سال از تاریخ صدور Blue Card، در صورتی که متقاضی همچنان مشغول به کار در آلمان باشد، میتواند درخواست اقامت دائم کند.

اگر دارنده Blue Card دارای سطح زبان آلمانی حداقل B1 باشد، وی میتواند پس از ۲ سال از تاریخ صدور Blue Card، درخواست اقامت دائم نماید.

کشورهای صنعتی نظیر آلمان، اتریش، بلژیک و سوئد بیشترین تقاضای بلو کارت (Blue Card)  را به خود اخصاص داده اند و همچنین  بیشترین آمار صدور بلو کارت(Blue Card)  برای کشور آلمان گزارش شده است. درخصوص آلمان این نکته باید اضافه گردد که قوانین آلمان برای افراد فارغ التحصیل دانشگاههای این کشور مزایا والویتهایی در خصوص بلو کارت (Blue Card) قائل شده است.

همچنین نیروی کار، در صورت رعایت الزامات قید شده در قانون بلو کارت (Blue Card) در رابطه با میزان حقوق دریافتی، بعد از ۳۳ ماه می تواند درخواست بلو کارت (Blue Card) نماید.

در این مقاله اطلاعات کافی در باب بلو کارت Blue Card آلمان و اخذ ویزای کار آلمان در اختیار شما عزیزان قرار گرفت. چنانچه در خصوص نحوه اقدام جهت بلو کارت Blue Card  و مهاجرت به آلمان و کار در آلمان سوالاتی داشتید میتوانید با مشاورین متخصص موسسه بین المللی کیمیاسپنتا جهت مشاوره تلفنی رایگان تماس حاصل نمایید. 

 

کانال تلگرام

کانال تلگرام

ویزای شینگن در هر زمانی ممکن است رد شود. با رد شدن ویزای شینگن خیلی از متقاضیان گیج شده و نمی توانند علت این امر را پیدا کنند دلایل و عوامل مختلفی موجب این امر می شود که ویزای شما رد ( ریجکت ) شود. همیشه یکی از سوالات در ذهن اقدام کنندگان این است که در صورتی که ویزا رد شود چه کاری باید انجام دهیم و یا دلیل رد شدن ویزا چیست؟  در ادامه به دلایل رد شدن ویزای شینگن پرداخته ایم که کمک شایانی به متقاضیان قبل از ارسال درخواست خواهد کرد که در لیست احتمالی رد شدگان قرار نگیرند. با visaem همراه باشید.

 

۱- عدم توضیح کافی برای اقامت

اگر توجیه کافی و هدف از پیش تعیین نشده برای سفر وجود نداشته باشد، مطمئن باشید درخواست ویزا رد خواهد شد. از جمله این موارد عبارتند از :

  • ناتوانی در ارائه اسناد و مدارک در مورد هدف از سفر و اقامت در منطقه شینگن
  • عدم انطباق اشتغال و صلاحیت حرفه ای با وضعیت مالی ارائه شده
  • از دست دادن دوره درخواست ویزا در انطباق با برنامه سفر ارائه شده

۲- مدارک جعلی

کلیه متقاضیانی که با اسناد جعلی سعی در اخذ ویزای شینگن دارند، سرنوشتشان رد شدن مطلق ویزا خواهد بود.

۳- فعالیت جنایتکارانه در گذشته یا حال

شرایط متقاضی در گذشته و حال نقش موثری در صدور ویزای شینگن دارد. اگر در پیشینه متقاضی سوابقی همچون مواد مخدر، اعتیاد، تروریسم، سوء استفاده های جنسی و سایر جرایم جدی که تهدیدی برای امنیت داخلی، سیاست عمومی یا ثروت عمومی منطقه شینگن هستند دیده شود درخواست اخذ ویزای وی رد خواهد شد .

۴- نداشتن هدف مشخصی از سفر

قبل از ارسال درخواست حتما طرح مناسبی از خود را در منطقه شینگن ارائه دهید. موارد زیر رد خواهند شد.

  • استفاده از سفارت اشتباه از منطقه شینگن (که نمی توانند به تعیین مقصد اصلی سفر خود را در منطقه شینگن کمکی کند)
  • قادر نبودن به اثبات رزرو داشتن محل اقامت برای هر شب اقامت در منطقه شینگن
  • قادر نبودن به ارائه بلیط پرواز رزروی برای هر متقاضی (هنگام سفر گروهی)

۵- گذرنامه نامعتبر 

اگر گذرنامه یکی از شرایط زیر را داشته باشد ، درخواست ویزا رد خواهد شد .

  • ارائه گذرنامه هایی که  کمتر از سه ماه (۳) از اعتبار آنها باقی مانده اجازه سفر به  منطقه شینگن ندارند. 
  • ارائه گذرنامه هایی که دو صفحه خالی برای ویزای مختلف ندارد.
  • ارائه سند دیگر به جای گذرنامه معتبر
  • ارائه ندادن گذرنامه معتبر  برای افرادی که بیشتر از ده (۱۰) سال دارند. 

۶- گذرنامه آسیب دیده 

اگر گذرنامه در شرایط خوبی نگهداری نشده باشد، می تواند یکی از دلایل رد ویزا باشد. ضفحات گذرنامه از هم جدا شده باشد و یا قسمتی از آن گم شده باشد.

دلایل رد شدن ویزای شینگن

۷- نامه مرجع نامعتبر

یکی از دلایل اصلی رد شدن ویزا ارائه نامه رسمی از از مرجع خاص که توسط نویسنده تصدیق نشده باشد. موارد زیر شامل این بند هستند.

  • عدم ارائه یک نامه رسمی در سربرگ اصلی با آدرس شرکت و یا نویسنده آن
  • ارائه نامه رسمی که سه (۳) ما از تاریخ صدور آن گذشته باشد.
  • ارائه یک نامه رسمی که مهر و امضای نویسنده نامه نداشته باشد.

۸- امرارمعاش ناکافی

اگر متقاضی نتواند اثبات کند در طول مدت اقامت در شینگن، می تواند امرار معاش کافی داشته باشد، درخواست وی رد خواهد شد. موارد زیر اثبات عدم امرارمعاش هستند.

  • عدم ارائه صورتهای مالی بیشتر از یک (۱) ماه از تاریخ صدور آن
  • عدم ارائه بیانیه ای از حساب جاری خود (ارائه اظهارات کارت اعتباری)
  • نداشتن بودجه کافی در صورتهای مالی ارائه شده
  • عدم ارائه چک مسافرتی معتبر

۹- گواهی ازدواج یا تولد غیر قابل قبول

برای اخذ ویزای شینگن باید گواهی تولد یا ازدواج ارائه داده شود در غیر اینصورت هر کدام از موارد زیر را داشته باشد ، درخواست وی رد خواهد شد .

  • عدم ارائه گواهی تایید شده توسط مقامات رسمی، به عنوان مثال وزارت کشور
  • عدم ارائه گواهی به زبان غیر انگلیسی ترجمه توسط مترجم مجاز
  • عدم اثبات گواهی مدنی (ارائه یک سند مذهبی)
  • عدم توانایی در ارائه گواهی پدر و مادر کودک

۱۰- بیمه نامه نامعتبر

عدم ارائه پوشش بیمه مسافرتی مناسب در زمان اقامت در منطقه شینگن از دلایل شکست در اخذ ویزای شینگن خواهد بود. مواردی شامل :

  • عدم امکان تامین یک پوشش بیمه مسافرتی در مقدار پیش بینی شده
  • ارائه یک بیمه مسافرتی که کشور مقصد آن را پوشش نمی دهد
  • عدم توانایی در ارائه بیمه مسافرتی که سیاست معتبر در سراسر منطقه شینگن داشته باشد
  • ناتوانی برای ارائه یک بیمه مسافرتی که کل روز از سفر در منطقه شینگن را پوشش دهد

۱۱- فاقد مدرک اسکان

مشخص نبودن محل اسکان متقاضی در طول سفر ، از دیگر عوامل رد شدن ویزا می باشد . مواردی شامل :

  • عدم ارائه مدارک رزرو هتل
  • فاقد ارائه دعوت نامه از میزبان (اثبات حمایت)
  • عدم ارائه مدارک و شواهد یک تور از پیش پرداخت شده

۱۲- وضعیت نامطلوب ویزا شینگن

جلوتر بودن تاریخ ویزای شینگن از دیگر عوامل مختل کننده ویزای شینگن می باشد. مواردی شامل :

  •  عدم رعایت محدودیت ویزای شینگن (به عنوان مثال زیاد ماندن در منطقه شینگن، عدم پیروی از برنامه سفر ارائه شده و غیره)
  •  مالکیت یک گذرنامه دیگر با ویزای شینگن فعال

 

لازم بذکر است شما عزیزان می توانید تمامی مراحل اخذ ویزا را بدون دغدغه و نگرانی به کارشناسان بین المللی مجموعه کیمیاسپنتا بسپارید

 

کانال تلگرام