انواع ویزای ایتالیا و مدارک مورد نیاز

 

ایتالیا کشوری است که دارای جاذبه های توریستی و گردشگری فراوان، قدرت اقتصادی بالا و دانشگاه های مناسب میباشد به همین جهت افراد زیادی برای مهاجرت به ایتالیا اقدام می کنند. مهاجرت به این کشور از طرق مختلفی انجام می‌گیرد که بسته به هر روش، شرایط سفر نیز متفاوت می‌باشد. 

اگر قصد سفر به ایتالیا و یا اقامت ایتالیا را داشته باشید اولین مرحله‌ای که بایستی از آن آگاهی داشته باشید آشنایی با انواع  ویزای ایتالیا است. به صورت خلاصه انواع ویزای ایتالیا شامل موارد زیر است. در ادامه با visaem همراه باشید.
به طور کلی ویزاهای کشور ایتالیا به دو نوع توریستی و غیر توریستی تقسیم بندی می‌شوند.
  1. ویزای شینگن کوتاه مدت یا نوع C
  2. ویزاهای غیر توریستی

 

ویزای توریستی (شینگن نوع C) 

ویزای توریستی برای افرادی صادر می‌شود که به منظور گردش و بازدید از جاذبه‌های ایتالیا قصد اقامت چند روزه تا سه ماهه را در این کشور دارند.

ویزاهای غیر توریستی

  • ویزای تجاری
  • ویزای پزشکی
  • ویزای فرهنگی – ورزشی
  • ویزای مقام‌های رسمی
  • ویزای تحصیلی – تحقیقاتی
  • ویزای افرادی که دارای همسر شهروند ایتالیا هستند
  • ویزای ترانزیت فرودگاهی
  • ویزای کودکان زیر سن قانونی

دانلود نمونه فرم درخواست ویزا

ویزای شینگن کوتاه مدت(ویزای توریستی)

به طور کلی برای دریافت هر نوع ویزایی در ابتدا بایستی وقت سفارت گرفته و در زمان مقرر برای مصاحبه حاضر شوید و پس از آن مدارک خود را ارائه دهید.
ویزای توریستی یا ویزای شینگن از جمله ویزاهایی است که بیشترین متقاضی را دارد. ویزاهای کوتاه مدت ایتالیا با نام روادید شینگن برای اقامت حداکثر ۹۰ روزه در یک بازه زمانی ۱۸۰ روزه جهت سفر به حوزه شینگن صادر می‌شود، مشروط بر اینکه تنها مقصد یا مقصد اصلی سفر ایتالیا باشد. کشورهای عضو پیمان شینگن این اختیار را دارند که در مبادی مرزی کشورشان از ورود مسافرانی که بدون در نظر گرفتن دستورالعمل فوق، روادید شینگن اخذ نموده اند، ممانعت بعمل آورند.

ویزای تجاری ایتالیا و مدارک مورد نیاز

برای گرفتن روادید تجاری نیز باید همه ی مدارک مورد نیاز را به صورت کاغذی به مسئول مربوطه در سفارتخانه ارائه دهید، این مدارک به شرح زیر می باشند:
  • ویزای شینگن یا درخواست روادید شینگن
  • دو قطعه عکس ۳٫۵ در ۴٫۵ بدون رتوش
  • گذرنامه با حداقل دو برگ سفید و سه ماه اعتبار از زمانی که مسافر از حوزه ی شینگن خارج می شود.

   معرفی نامه و سربرگ شرکت ایرانی که متقاضی را در استخدام خود دارد و اطلاعات زیر در آن موجود است:

  1. اطلاعات شناسنامه‌ای فرد
  2. اطلاعات گذرنامه‌ای فرد
  3. توضیح مختصر درباره ی روابط شرکت ایرانی و ایتالیایی
  4. تاریخ و مدت زمان سفر متقاضی
  5. سمت کاری فرد در شرکت
  6. تائیدیه ی شرکت مبنی بر پرداخت تمامی هزینه های فرد در طول اقامت در ایتالیا
  • مدارکی که ثابت کند شرکت ایرانی با شرکت ایتالیایی دارای روابط حقیقی است؛ مدارکی از قبیل، بازگشایی اعتبار نامه، پروفورما، پیشنهاد قیمت، قرارداد و…
  • اصل و کپی شناسنامه ی متقاضی که به زبان انگلیسی و یا ایتالیایی ترجمه شده باشد.
  • اصل و کپی مدارکی که گویای واقعی بودن شرکت ایرانی باشد.

نکته:

ضمنا شرکت ها می توانند یکی از این مدارک را هم جهت سهولت امور ارائه نمایند:
  1. آخرین روزنامه رسمی (که از تاریخ آن بیش از سه سال نگذشته باشد) حاوی اطلاعات تاسیس و ثبت شرکت مربوطه و نام متقاضی. چنانچه بیش از سه سال از تاریخ روزنامه رسمی گذشته باشد، متقاضی می بایست یک روزنامه رسمی جدید (با تاریخ زیر سه سال) نیز مبنی بر تغییرات احتمالی انجام پذیرفته در خصوص تاسیس شرکت یا یک گواهی از اداره ثبت مبنی بر ادامه فعالیت شرکت علی‌رغم عدم ثبت تغییرات، ارائه نماید.
  2. پروانه ی کسب معتبر
  3. کارت بازرگانی معتبر
  4. اگر فرد صاحب شرکت نباشد و نقش کارمندی داشته باشد و نامش در روزنامه ی رسمس ثبت نشده باشد می تواند یکی از مدارک زیر را به همراه ترجمه ی انگلیسی یا ایتالیایی ارائه دهد: 

توجه:

  • نامه ای از شرکتی که فرد متقاضی در آن اشتغال دارد که مبنی بر کار و سمت متقاضی باشد.
  • لیست پرداختی شش ماهه آخر بیمه شغلی.
  • کارت پرسنلی کارمند دولتی.
  • اگر فرد در شغل آزاد مشغول به کار است باید مدارکی ارائه دهد که گویای تامین مالی وی باشد.
  • بلیت هواپیما یا رزرو آن
  • بیمه مسافرتی بین المللی با پوشش حداقل ۳۰.۰۰۰ یورو که کل دوره اقامت متقاضی را در حوزه شنگن پوشش دهد.

توجه داشته باشید که خود شخص متقاضی باید در هنگام ارائه ی مدارک حضور داشته باشد و نباید مدارک را از قبل برای سفارتخانه ارسال نموده باشد.

توجه داشته باشید سفارتخانه برای بررسی بیشتر می تواند پس از بررسی اولیه مدارک دیگری نیز از متقاضی تقاضا نماید.

دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا

افراد زیادی قصد دارند برای تحصیل به کشور ایتالیا سفر کنند، و اقامت ایتالیا را دریافت کنند این افراد باید چند مرحله را طی کرده و مدارکی که به آن ها اشاره خواهیم کرد را تهیه نمایند:
  • در ابتدا باید از سفارتخانه وقت ملاقات بگیرید.
  • اگر قصد تحصیل در رشته هایی را دارید که انگلیسی زبان هستند و مقطع مورد نظر شما لیسانس یا فوق لیسانس است باید مدارک زیر را ارائه دهید:
(دوره کارشناسی سه سال و دوره کارشناسی ارشد پنج سال)
  1. ترجمه ی دیپلم یا آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات دوران دبیرستان به زبان ایتالیایی و به همراه تائیدیه ی وزارت دادگستری و امور خارجه.
  2. اصل و ترجمه ی مدرک لیسانس (به زبان فارسی و ایتالیایی) به همراه ریز نمرات چهار سال با مهر تایید وزارت امورخارجه و دادگستری و یک سری فتوکپی کامل از کلیه ی صفحات مدارک. (برای متقاضیان فوق لیسانس)
  3. اصل و ترجمه شناسنامه به زبان ایتالیایی با مهر تایید وزارت امورخارجه و دادگستری و یک سری فتوکپی کامل از کلیۀ صفحات  مدارک ترجمه شده و فارسی.
  4. شرح دروس لیسانس اخذ شده به زبان ایتالیایی یا انگلیسی (متقاضیان فوق لیسانس)
  5. یک نسخه کپی از کلیه ی مدارک ترجمه شده و فارسی
  6. سه قطعه عکس ۳ در ۴ رنگی و پشت سفید
  7. کپی صفحه اول پاسپورت
  8. پرینت انتخاب رشته امضا شده توسط دانشجو
نکات لازم:
همه ی متقاضیان باید سایت دانشگاه مورد نظرشان را مطالعه کنند و اگر فرمی نیاز داشت آن را پرینت کرده و پر کنند.
متقاضیان ترم اول باید برای ۱۵ آگوست اقدام نمایند.
متقاضیان ترم دوم باید برای ۱۵ فوریه اقدام نمایند.
متقاضیان دکترا باید باتوجه به زمان شروع ترمشان اقدام نمایند.
هزینه: مبلغ ۵۰ یورو جهت صدور ویزای دانشجویی

اگر قصد تحصیل در رشته هایی را دارید که ایتالیایی زبان هستند باید این مدارک را تهیه و ارائه دهید: 

(دوره کارشناسی سه سال و دوره کارشناسی ارشد پنج سال)
  1. تائیدیه تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی
  2. ترجمه ی مدرک دیپلم و ریز نمرات ۴ سال دبیرستان به زبان ایتالیایی به همراه تائیدیه ی دادگستری و وزارت امور خارجه.
  3. اصل و ترجمه مدرک لیسانس به همراه ریز نمرات کامل چهار ساله به زبان ایتالیایی با مهر تایید وزارت امورخارجه و دادگستری و یک سری فتوکپی کامل از کلیۀ صفحات  مدارک ترجمه شده و فارسی (برای متقاضیان فوق لیسانس)
  4. اصل و کپی شناسنامه به زبان فارسی و ایتالیایی با تایید دادگستری و وزارت امور خارجه
  5. یک کپی از همه ی مدارک
  6. اصل و کپی مدرک گواهینامه زبان ایتالیایی
  7. شرح همه ی درس های گذرانده شده در دوره ی لیسانس که به زبان ایتالیایی یا انگلیسی ترجمه شده اند. (متقاضیان فوق لیسانس)
  8. سه قطعه عکس ۴×۳ رنگی پشت نویسی شده
  9. کپی صفحه اول پاسپورت
  10. پرینت انتخاب رشته ی متقاضی با امضای دانشجو
  11. متقاضی باید وبسایت دانشگاه مورد نظر را مطالعه و در صورت نیاز فرم پذیرش را پر کرده و همراه داشته باشد.

جهت اطلاعات بیشتر و مشاوره در خصوص دریافت ویزای ایتالیا، دریافت وقت سفارت ایتالیا و اقامت ایتالیا می توانید با مشاوران ما در تماس باشید.   ۲۲۱۸۰۵۵۱-۰۲۱  (۱۰ خط) 

کانال تلگرام